Skrivarkurserna

Skrivarcirklar

Sedan 2009 har jag lett skrivarcirklar. Idén kom när jag vandrade runt i New York och funderade. Jag kom fram till att jag ville dela med mig av kärleken till skrivandet, det helande, kreativa skrivandet. Flödet. Berättandet, lyssnandet på varann. Och så blev det. Nu är flera cirklar igång. Hittills har jag dem hemma hos mig, alltid med god fika och trygg inramning.
Några tyckanden om dem

”Skrivarcirkeln är som en varm famn att krypa in, där fantasi och mod föds.”

(Anne L som varit med en termin)

”Skrivarcirkeln har blivit en av mina viktigaste källor för in- och utflöden. Tänk att världen är full av så många kloka och inspirerande människor. Tacksam att få möta en del av dem.”
(Ann E, som varit med sedan hösten 2011)

”Pennan glöder, tiden har stannat. Slumrande minnen vaknar till liv. Vi lyssnar på varandras texter utan att värdera. Pennan mot pappret, det luktar koncentration i rummet. Förlösande skratt! I love it!”
(Kerstin A, trogen skrivarcirkeldeltagare)

”Höger och vänster hjärnhalva gör krumsprång på våra skrivarträffar”
(Katarina E, med i cirklarna från start)

En skrivarcirkel startar i oktober 2017 igen och är det stort intresse kan jag eventuellt starta ytterligare en.

Är du intresserad av att haka på i höst eller längre fram, om det finns plats, hör av dig till christine.hellqvist@gmail.com

Dagar med yoga och skrivande i Alingsås

Den 21 – 24 september 2017 blir det goda brittsommardagar med Lena och mig igen. Vi testade konceptet med medicinsk yoga, meditationer, avspänningsövningar, skrivande och vandringar i juni 2014 och det togs väl emot. Nu har tiden gått och vi båda fått lite mer utrymme i våra liv, så nu kör vi igen. Ett par platser finns kvar. Först till kvarn gäller.

Lena Thorselius, leg fysioterapeut och instruktör i medicinsk yoga, leder den delen och jag leder skrivande och andra kreativa övningar. Ekologisk, vegetarisk mat blir det, som vi lagar tillsammans.

Plats: Alingsås, i Lenas hus på Lotsvägen 8. Boende i tvåbäddsrum.

Start: Torsdag 21 sept kl 17

Avslutning: Söndag 24 sept kl 13

Kostnad: 1 800 kr inkl mat och fikor

Anmälan: Senast 15 augusti, till christine.hellqvist@gmail.com. Anmälan är bindande.

Anmälningsavgift 300 kr swishas till 0733-441182 eller sätts in på Swedbankkonto 8304-8 3137 983-7 när du fått bekräftelse att du fått plats.

Skrivarsöndagar

Fristående skrivardagar håller jag regelbundet hemma i Masthugget. De håller på mellan kl 11-16 och innehåller kreativa flödande skrivövningar, ibland med inspiration av bild och musik, lite vandring i Slottskogen, fika och soppa.
Max 7 deltagare. Kostnad 480 kr inkl moms, fika och soppa.

Nästa tillfälle blir någon gång hösten 2017, hör av dig om du är intresserad till christine.hellqvist@gmail.com!

 

 

Skrivarsöndag i Skåne

I oktober 2012 var det premiär för skrivardagar utanför Göteborg. Vi höll till i Skumparp i Malmötrakten och hade en härlig söndag där pennorna dansade över arken och vi kunde gå ut och inspireras i Idas fina trädgård. Och hämta diverse blommor och hundleksaker och stenar, som sedan fick liv… Tack ni som var med och gjorde dagen och tack, Ida, för att vi fick vara hos dig.

”En underbar upplevelse” (Lina, deltagare)

‘Tack för en fantastiskt härlig söndag!” (Alex, deltagare)

Skrivarhelger

Sådana har jag hållit i flera gånger på vackra platser. Ofta har det varit någon i gruppen som har ett hus vi kan vara i – en utmärkt modell. Det finns också tankar att hålla skrivarhelger på vandrarhem i inspirerande trakter – kom gärna med tips på sådana!
Intresserad? Mejla mig på christine.hellqvist@gmail.com

Boktips

På uppmaning från en kursdeltagare kommer här en lista på böcker som jag brukar nämna vid träffarna – inspirerande för oss som gillar skrivande.

Julia Cameron har skrivit en rad peppande böcker om hur en tar sig igenom skrivkrampens öde länder. Inte så mycket är översatt till svenska, tyvärr. Här är några:

Konsten att vara kreativ (The Artist’s way)

Skriva för livet

The right to write

The vein of gold

Walking in this world

The sound of paper

Patricia Tudor Sandahl – Ordet är ditt

Stephen King – Att skriva

Elisabet Norin – Tre enkla regler finns inte – en romanskola

Bodin Malmsten – Så gör jag: konsten att skriva

Helga Härle – Skriv och skriv vidare

Tidningarna Skriva och Språk är också läsvärda!

 

Comments are closed.