Prine Time!


IMG_3529Våren har hejdats av kallvindar och blötsnö över vitsippsbackar och körsbärsblom, men inte ljuset. Aldrig ljuset. Gör vad ni vill, mörkermän, Jorden kretsar runt sin stjärna och nu är vi i ljusets tid, vi som råkar framleva våra dagar här i norr. Nässlorna är lagom för soppa, ska ut och plocka en bunt om en stund. Och gräsklippningsschema är utskickat av styrelsen i Slottskogens odlarlycka, där jag har en låda – det är på gång! Snart tar det fart. Sex stänglar vitlök letar sig redan mot den grå vårhimlen och jag ska sätta potatis i år också, har jag tänkt. Två potatisar ska jag sätta. Tips från andra odlare där; sätter en fler blir det skugga över resten av grönsakerna… Småskaligt är ordet. Men bättre än inget är min lilla fyrkant.

Har skrivit om det förut – så mycket hopp det ligger i allt detta intresse för odling! Mer! Mer! Städerna ska meleras av odlingslotter, proppas fulla med träd, det ska grönska på en massa tak och en massa andra tak ska ha solceller – nu gör vi det! Det går! Runt omkring kan vi ha större odlingar, eftersom stormarknadernas tid nu är förbi. Måste vara förbi. Nu gör vi det! Det går!

Och så spelar vi. Och skriver. Och målar. Skulpterar, fotar, syr, snickrar, stickar. Och läser. Diskuterar. Kreerar. Och lyssnar. Ikväll kommer John Prine till Konserthuset i Göteborg! Tjoho! Det är Prine Time for real!

Leave A Comment