Aktuellt

Spelningar & inspelningar

Ett par lite mer interna spelningar i höst har det blivit.

Jörgen Söfelde och jag spelade några låtar på gårdsfesten på Eldaregatan i slutet av augusti, det var fint. Regnet tvingade oss in i valvet och en förvånad hemtjänstpersonal möttes av applåder när hon steg in i porten. Säkert välförtjänt!!

Den 6 november spelade Simon Ljungman och jag i Högsbo i samband med den årliga minnesstunden för barnen som sörjs av sina anhöriga i föreningen Vi som förlorat barn. Föreningens Kjell Westerlund läste dikter och marschaller tändes för de barn som inte längre finns. Det hela streamades till medlemmar i landet som inte hade möjlighet att vara på plats.

Simon och jag har också i höst att påbörjat arbetet med en ny platta, som kommer att heta År. Känns otroligt spännande och roligt!

Bild: Patrik Gunnar Helin

Bandet

Full Circle har funnits sedan 2015 och har bestått av Leif Brandin, Göran Berg, Guran Blomgren och mig med en massa gitarrer och andra strängaspel.

Nu har vi haft virusuppehåll alltför länge, så det är dags att starta igen. Planer finns och smids och kommer att resultera i gig så småningom. We will keep you posted!

Vi spelar americana – favoritlåtar ur den magnifika låtskatten from over there av storheter som Willie Nelson, Tom Waits, Emmylou Harris, Gillian Welch, Dolly Parton, John Prine och Bob Dylan. Med flera.

Den fina bilden har Eva Brandin tagit.

Lite om vad jag/vi gjort på senare tid:

Gästat Majornas 3dje Rote på Kom Bar i Göteborg 11-12 maj 2022 – fick sjunga Lundell ihop med Posörernas bästa Christoffer Koffe Lindberg och med det eminenta underbara bandet! Någon form av uppföljning kan det bli…

Dotter hennes i Folkets Hus, Fengersfors 25 november 2021

Nu har jag nått längtans mål – att få spela berättarföreställningen som baseras på min bok Dotter hennes just i Fengersfors, där mamma, Sonia på Bötta, växte upp och där flera av berättelserna utspelar sig. Det var nästan för bra för att vara sant. Jörgen Söfelde var med på gitarr och sång. En oförglömlig stjärnklar kväll i mammas hemby och mina barndomssomrars paradis.

Den 23 september 2021 gjorde vi äntligen berättarföreställningen Dotter hennes på Kulturbruket på Dal i Mellerud, Jörgen Söfelde och jag. Den blev uppskjuten två gånger pga pandemin, men till slut så! Vi spelade också i Fengersfors den 25 november, oförglömligt. Tänk att få göra detta i mammas hemby och mitt sommarparadis!

Den 20 november 2019 spelade Full Circle som trio på Nolbygårds ekokafé i Alingsås. Det blev trångt och mysigt, och frånsett att ena benet på Görans pall gick av och han dröste i scengolvet, så förlöpte det hela väl. Han klarade sig utan men, tack och lov.

Bokrelease med musik 23 oktober på Majornas böcker & kaffe, Allmänna vägen 22 i Göteborg

Det blev en fin fin kväll när Dotter hennes släpptes. De gudomliga gitarristerna Simon Ljungman och Jörgen Söfelde spelade och jag läste ur boken och sjöng några sånger.

Majornas böcker & kaffe var fullt med folk – besök det gärna igen. Det ett nyöppnat bokkafé i hjärtat av den vackra stadsdelen, där en kan fika och botanisera bland böckerna för stora och små.

Den 21 september 2019 fick jag vara med på Alingsås storstilade 400-årsfirande, oförglömligt på alla vis.

Den 29 juni 2019 spelade jag solo på Ekodagarna uppe på vackra Ålgård, Orust. En fantastisk tillställning med goda föreläsare, mycket gott och vackert att köpa och ett sommarväder att minnas.

Den 3 maj 2019 klev Full Circle  upp på MX Rockbars fina scen! Leif och jag är/har varit Alingsåsbor i massor av år, och många vänner kom till Alingsås bästa evenemangslokal den här kvällen, inte minst Trasiga Änglars första och bästa fans, Birgitta och Pelle Hermansson och deras dotter Karin. Tack alla, för att ni var där och gjorde kvällen så härlig!

Den 10 november 2018 spelade Full Circle på Knippla, i sjöboden, ojojoj, vilken afton på ön!

Full Circle spelade på Porter Pelle 22 september 2018 – Porter Pelles är den trevliga puben vid Röda Sten i Göteborg, där knökade vi ihop oss och spelade för en trevlig och lyssnade publik. Härlig kväll!

Den 31 maj 2018 var en utvidgad Full Circle tillbaka på Kafé Dalheimer med best of de tre program vi gjort tidigare. Det blev en fantastisk kväll. Vill tacka vår vän Thomas Kollberg som gjorde sin sista afton som bokare på Kafé Dalheimer, och som pushat oss att ta tag i en massa fina sånger. Hoppas vi ses igen i något sammanhang, Thomas!

Mer:

Maja-Karin Fredriksson och jag spelade ihop ett par gånger under våren och sommaren 2018. Maja är gitarrist, trombonist, sångerska, låtskrivare och medlem i fantastiska duon Castlewoods. Hon har också tonsatt dikter av Ebba Lindqvist, kolla in Stormfågel på Spotify

Den 17 mars spelade Maja och jag på Aktivitetshuset i Majorna – en rolig premiär och en fin kväll på alla vis, tack Kalle Karlsson och ni andra!

Den 19 juli medverkade vi i en av de underbara skogsvandringar med musik som arrangeras av Kulturrepubliken Dalsland, Pilgrimspop. Aldrig har jag burit min gitarr så långt och med sådan glädje. Fodralet skrapade ibland i grangrenarna, fint ljud det! Och scenen var svårslagen, en hög bergsknalle med vida vyer över det vackra landskapet. Grill blev det inte av förklarliga skäl men kall majskolv var också gott. Och badet var gudomligt, och Alligator Gumbo också, som spelade där.

Sommaren 2018 spelade också Mats Klingström och jag i Antens kyrka utanför Alingsås. Vårt återupptagna samarbete fortsätter, det känns roligt! Det blev sånger av både Mats och mig, några fina översättningar som Mats har gjort och vidunderligt gitarrspel av Klingströms hand. Den fina kyrkan var fullsatt, tack alla som kom denna varma sommarkväll!

MatsChristinebildbeskuren

Låtskrivande och annat skrivande pågår. Jag gör mindre spelningar själv emellanåt. Och givetvis finns samarbetet med min vän Simon Ljungman kvar – vi har alltid planer på gång.

Övrigt

Dotter hennes, min senaste bok finns att beställa här på hemsidan. Hör av dig så skickar jag!

Underverk – skiva och skivbok som kom i slutet av 2014 finns också att beställa, tillsammans med övrigt material som jag producerat under 2000-talet. Gå in på Beställ!

Och antologin Sånger från Jorden från Skörda förlag, där jag medverkar med två dikter, har jag ett par ex av, som jag kan skicka om du beställer. Den finns att ladda ner som pdf nu, här

Jag jobbar gärna med låtar och texter, så hojta om du behöver material. Och jag drömmer om fortsatt samarbete med körer!

Hör av dig på christine.hellqvist@gmail.com om du vill boka eller diskutera något.

 

Comments are closed.