Aktuellt

Spelningar

Den 21 september firar Alingsås 400 år och Simon (Ljungman) med vänner samlas på en scen mitt i stan. Jag är en av dem, vilket känns mycket hedrande. Ett brett artistuppbåd kommer, flera med anknytning till staden. Moa Lignell till exempel!

 

Bandet

Full Circle har funnits ett par år och består av Leif Brandin, Göran Berg, Guran Blomgren och jag med en massa gitarrer och andra strängaspel,  samt, som kryddan i gröten – Bengt Kristeberg på trummor och Martin Corneliusson på bas. Vi spelar americana – favoritlåtar ur den magnifika låtskatten from over there av storheter som Willie Nelson, Tom Waits, Emmylou Harris, Alison Krauss, Gillian Welch, Dolly Parton, John Prine och Bob Dylan. Med flera.

20170824_4516 stor webb-2skog

Den fina bilden har Eva Brandin tagit.

Lite om vad jag/vi gjort på senare tid:

Den 29 juni 2019 spelade jag solo på Ekodagarna uppe på vackra Ålgård, Orust. En fantastisk tillställning med goda föreläsare, mycket gott och vackert att köpa och ett sommarväder att minnas.

Den 3 maj 2019 klev Full Circle  upp på MX Rockbars fina scen! Leif och jag är/har varit Alingsåsbor i massor av år, och många vänner kom till Alingsås bästa evenemangslokal den här kvällen, inte minst Trasiga Änglars första och bästa fans, Birgitta och Pelle Hermansson och deras dotter Karin. Tack alla, för att ni var där och gjorde kvällen så härlig!

Den 10 november 2018 spelade Full Circle på Knippla, i sjöboden, ojojoj, vilken afton på ön!

Full Circle spelade på Porter Pelle 22 september 2018 – Porter Pelles är den trevliga puben vid Röda Sten i Göteborg, där knökade vi ihop oss och spelade för en trevlig och lyssnade publik. Härlig kväll!

Den 31 maj 2018 var en utvidgad Full Circle tillbaka på Kafé Dalheimer med best of de tre program vi gjort tidigare. Det blev en fantastisk kväll. Vill tacka vår vän Thomas Kollberg som gjorde sin sista afton som bokare på Kafé Dalheimer, och som pushat oss att ta tag i en massa fina sånger. Hoppas vi ses igen i något sammanhang, Thomas!

 

Mer:

Maja-Karin Fredriksson och jag spelade ihop ett par gånger under våren och sommaren 2018. Maja är gitarrist, trombonist, sångerska, låtskrivare och medlem i fantastiska duon Castlewoods. Hon har också tonsatt dikter av Ebba Lindqvist, kolla in Stormfågel på Spotify

Den 17 mars spelade Maja och jag på Aktivitetshuset i Majorna – en rolig premiär och en fin kväll på alla vis, tack Kalle Karlsson och ni andra!

Den 19 juli medverkade vi i en av de underbara skogsvandringar med musik som arrangeras av Kulturrepubliken Dalsland, Pilgrimspop. Aldrig har jag burit min gitarr så långt och med sådan glädje. Fodralet skrapade ibland i grangrenarna, fint ljud det! Och scenen var svårslagen, en hög bergsknalle med vida vyer över det vackra landskapet. Grill blev det inte av förklarliga skäl men kall majskolv var också gott. Och badet var gudomligt, och Alligator Gumbo också, som spelade där.

 

Sommaren 2018 spelade också Mats Klingström och jag i Antens kyrka utanför Alingsås. Vårt återupptagna samarbete fortsätter, det känns roligt! Det blev sånger av både Mats och mig, några fina översättningar som Mats har gjort och vidunderligt gitarrspel av Klingströms hand. Den fina kyrkan var fullsatt, tack alla som kom denna varma sommarkväll!

MatsChristinebildbeskuren

Låtskrivande och annat skrivande pågår. Jag gör mindre spelningar själv emellanåt. Och givetvis finns samarbetet med min vän Simon Ljungman kvar – vi har alltid planer på gång.

 

Övrigt

Underverk – skiva och skivbok som kom i slutet av 2014 finns att beställa här på hemsidan, tillsammans med övrigt material som jag producerat under 2000-talet. Gå in på Beställ!

Och antologin Sånger från Jorden från Skörda förlag, där jag medverkar med två dikter, den finns att ladda ner som pdf nu, här

Jag jobbar gärna med låtar och texter, så hojta om du behöver material. Och jag drömmer om fortsatt samarbete med körer!

Hör av dig på christine.hellqvist@gmail.com om du vill boka eller diskutera något.

 

 

Comments are closed.