Aktuellt

2018

Full Circle på Källö-Knippla 10 november

Vi lirar americana. Det blir låtar av John Prine, The Byrds, Alison Krauss, Gillian Welch, Emmylou Harris…  Återkommer med plats och tid!

 

Full Circle har funnits ett par år och består av Leif Brandin, Göran Berg, Guran Blomgren och jag med en massa gitarrer och andra strängaspel,  samt, som kryddan i gröten – Bengt Kristeberg på trummor och Martin Corneliusson på bas. 

20170824_4516 stor webb-2skog

Den fina bilden har Eva Brandin tagit.

 

Lite om vad jag/vi gjort på senare tid:

En ny konstellation är född – Maja-Karin Fredriksson och jag har spelat ihop ett par gånger under våren och sommaren. Maja är gitarrist, trombonist, sångerska, låtskrivare och medlem i fantastiska duon Castlewoods. Hon har också tonsatt dikter av Ebba Lindqvist, kolla in Stormfågel på Spotify

Den 17 mars spelade Maja och jag på Aktivitetshuset i Majorna – en rolig premiär och en fin kväll på alla vis, tack Kalle Karlsson och ni andra!

Och den 19 juli medverkade vi i en av de underbara skogsvandringar med musik som arrangeras av Kulturrepubliken Dalsland, Pilgrimspop. Aldrig har jag burit min gitarr så långt och med sådan glädje. Fodralet skrapade ibland i grangrenarna, fint ljud det! Och scenen var svårslagen, en hög bergsknalle med vida vyer över det vackra landskapet. Grill blev det inte av förklarliga skäl men kall majskolv var också gott. Och badet var gudomligt, och Alligator Gumbo också, som spelade där.

Den 31 maj var en utvidgad Full Circle tillbaka på Kafé Dalheimer med best of de tre program vi gjort tidigare. Det blev en fantastisk kväll. Vill tacka vår vän Thomas Kollberg som gjorde sin sista afton som bokare på Kafé Dalheimer, och som pushat oss att ta tag i en massa fina sånger. Hoppas vi ses igen i något sammanhang, Thomas!

Full Circle på Porter Pelle 22 september – Porter Pelles är den trevliga puben vid Röda Sten i Göteborg, där knökade vi ihop oss och spelade för en trevlig och lyssnade publik. Härlig kväll!

 

 

 

 

 

 Den 24 juli kl 20 spelade Mats Klingström och jag i Antens kyrka utanför Alingsås. Vårt återupptagna samarbete fortsätter, det känns roligt! Det blev sånger av både Mats och mig, några fina översättningar som Mats har gjort och vidunderligt gitarrspel av Klingströms hand. Den fina kyrkan var fullsatt, tack alla som kom denna varma sommarkväll! En filmad inspelning är gjord, adress till Youtube kommer.
MatsChristinebildbeskuren

Låtskrivande och översättande pågår. Och givetvis samarbetet med min vän Simon Ljungman – vi har alltid planer på gång.

Övrigt

Underverk – skiva och skivbok som kom i slutet av 2014 finns att beställa här på hemsidan, tillsammans med övrigt material som jag producerat under 2000-talet. Gå in på Beställ!

Och antologin Sånger från Jorden från Skörda förlag, där jag medverkar med två dikter, den finns att ladda ner som pdf nu, här

Jag jobbar gärna med låtar och texter, så hojta om du behöver material. Och jag drömmer om fortsatt samarbete med körer!

Hör av dig på christine.hellqvist@gmail.com om du vill boka eller diskutera något.

 

 

Comments are closed.