Aktuellt

2018

En ny konstellation är född – Maja-Karin Fredriksson och jag kommer att spela ihop ett par gånger i vår och sommar. Maja är gitarrist, trombonist, sångerska, låtskrivare och medlem i fantastiska duon Castlewoods. Hon har också tonsatt dikter av Ebba Lindqvist, kolla in Stormfågel på Spotify

Den 19 juli med start kl 15 medverkar vi i en av de underbara skogsvandringar med musik som arrangeras av Kulturrepubliken Dalsland, Pilgrimspop. Såhär skriver Kalle Karlsson, en av arrangörerna:

Vi vandrar från slussen i Upperud, utmed Pilgrimsleden.

Efter ca en timme så är det rast och då spelar ett gäng på en magisk plats – Skalåsknatten.

Därefter fortsätter vi mot en rastplats som ligger mitt mellan Livarebosjön och Svalsjön.

Där finns en stilig kåta, grillstäder och vindskydd. Akt två spelar någon meter från sjön.

Vad sägs om det? Två konserter på magiska platser i vackerskog i hjärtat av mitt hjärtas landskap Dalsland! Välkommen!

 

 

Sommarkväll i Antens Kyrka

Den 24 juli kl 20 spelar Mats Klingström och jag i Antens kyrka utanför Alingsås. Vårt återupptagna samarbete fortsätter, det känns roligt! Det blir sånger av både Mats och mig och vidunderligt gitarrspel av Klingströms hand.

MatsChristinebildbeskuren

 

Lite om vad jag/vi gjort på senare tid:

Den 17 mars spelade Maja och jag på Aktivitetshuset i Majorna – en rolig premiär och en fin kväll på alla vis, tack Kalle Karlsson och ni andra!

Den 31 maj var en utvidgad Full Circle tillbaka med best of de tre program vi gjort tidigare. Det blir alltså låtar av John Prine, Emmylou Harris, Gram Parsons, The Byrds & mer. Det blev en fantastisk kväll, och vi spelar gärna mer! Hör av dig, du som är arrangör!

Vill tacka vår vän Thomas Kollberg som gjorde sin sista afton som bokare på Kafé Dalheimer, och som pushat oss att ta tag i en massa fina sånger. Hoppas vi ses igen i något sammanhang, Thomas!

Full Circle är Leif Brandin, Göran Berg, Guran Blomgren och jag med en massa gitarrer och andra strängaspel,  samt, som kryddan i gröten den här gången (och förhoppningsvis fler!) – Bengt Kristeberg på trummor och Martin Corneliusson på bas. 

Den fina bilden har Eva Brandin tagit.

20170824_4516 stor webb-2skog

 

Låtskrivande och översättande pågår. Och givetvis samarbetet med min vän Simon Ljungman – vi har alltid planer på gång.

Övrigt

Underverk – skiva och skivbok som kom i slutet av 2014 finns att beställa här på hemsidan, tillsammans med övrigt material som jag producerat under 2000-talet. Gå in på Beställ!

Och antologin Sånger från Jorden från Skörda förlag, där jag medverkar med två dikter, den finns att ladda ner som pdf nu, här

Jag jobbar gärna med låtar och texter, så hojta om du behöver material. Och jag drömmer om fortsatt samarbete med körer!

Hör av dig på christine.hellqvist@gmail.com om du vill boka eller diskutera något.

 

 

Comments are closed.