Aktuellt

Spelningar

Frånsett spel på fest så är inget bokat just nu. Återkommer! Se nedan vad som går att boka!

 

Bandet

Full Circle har funnits ett par-tre år och har bestått av Leif Brandin, Göran Berg, Guran Blomgren och mig med en massa gitarrer och andra strängaspel,  samt, som kryddan i gröten – Bengt Kristeberg på trummor och Martin Corneliusson på bas.

Från och med hösten 2019 är vi tre i kärnan av bandet; Leif, Göran och jag och vi kommer att göra konserter på tre ibland och utvidgat till fler när det passar.

Vi spelar americana – favoritlåtar ur den magnifika låtskatten from over there av storheter som Willie Nelson, Tom Waits, Emmylou Harris, Gillian Welch, Dolly Parton, John Prine och Bob Dylan. Med flera.

Den fina bilden har Eva Brandin tagit.

Dotter hennes – ord och musik

Sedan våren 2019 har gitarristen Jörgen Söfelde och jag träffats och repat in en rad låtar – både mina och andras. Idéer finns kring hur vi ska förvalta dem och den mest aktuella just nu är att göra ett program liknande det vi gjorde kring releasen av boken Dotter hennes. Sånger, läsning och berättande med Dotter hennes i fokus.

Vi kan bokas under hela 2020, välkommen att höra av dig, christine.hellqvist@gmail.com, 0733.441182.

 

Lite om vad jag/vi gjort på senare tid:

Den 20 november spelade Full Circle som trio på Nolbygårds ekokafé i Alingsås. Det blev trångt och mysigt, och frånsett att ena benet på Görans pall gick av och han dröste i scengolvet, så förlöpte det hela väl. Han klarade sig utan men, tack och lov och övertog den nyinköpta stadiga pallen från loppisen Vinden.

Bokrelease med musik 23 oktober kl 18.15  på Majornas böcker & kaffe, Allmänna vägen 22 i Göteborg

Det blev en fin fin kväll när Dotter hennes släpptes. De gudomliga gitarristerna Simon Ljungman och Jörgen Söfelde spelade och jag läste ur boken och sjöng några sånger.

Majornas böcker & kaffe var fullt med folk – besök det gärna igen. Det ett nyöppnat bokkafé i hjärtat av den vackra stadsdelen, där en kan fika och botanisera bland böckerna för stora och små.

Den 21 september 2019 fick jag vara med på Alingsås storstilade 400-årsfirande, oförglömligt på alla vis.

Den 29 juni 2019 spelade jag solo på Ekodagarna uppe på vackra Ålgård, Orust. En fantastisk tillställning med goda föreläsare, mycket gott och vackert att köpa och ett sommarväder att minnas.

Den 3 maj 2019 klev Full Circle  upp på MX Rockbars fina scen! Leif och jag är/har varit Alingsåsbor i massor av år, och många vänner kom till Alingsås bästa evenemangslokal den här kvällen, inte minst Trasiga Änglars första och bästa fans, Birgitta och Pelle Hermansson och deras dotter Karin. Tack alla, för att ni var där och gjorde kvällen så härlig!

Den 10 november 2018 spelade Full Circle på Knippla, i sjöboden, ojojoj, vilken afton på ön!

Full Circle spelade på Porter Pelle 22 september 2018 – Porter Pelles är den trevliga puben vid Röda Sten i Göteborg, där knökade vi ihop oss och spelade för en trevlig och lyssnade publik. Härlig kväll!

Den 31 maj 2018 var en utvidgad Full Circle tillbaka på Kafé Dalheimer med best of de tre program vi gjort tidigare. Det blev en fantastisk kväll. Vill tacka vår vän Thomas Kollberg som gjorde sin sista afton som bokare på Kafé Dalheimer, och som pushat oss att ta tag i en massa fina sånger. Hoppas vi ses igen i något sammanhang, Thomas!

 

Mer:

Maja-Karin Fredriksson och jag spelade ihop ett par gånger under våren och sommaren 2018. Maja är gitarrist, trombonist, sångerska, låtskrivare och medlem i fantastiska duon Castlewoods. Hon har också tonsatt dikter av Ebba Lindqvist, kolla in Stormfågel på Spotify

Den 17 mars spelade Maja och jag på Aktivitetshuset i Majorna – en rolig premiär och en fin kväll på alla vis, tack Kalle Karlsson och ni andra!

Den 19 juli medverkade vi i en av de underbara skogsvandringar med musik som arrangeras av Kulturrepubliken Dalsland, Pilgrimspop. Aldrig har jag burit min gitarr så långt och med sådan glädje. Fodralet skrapade ibland i grangrenarna, fint ljud det! Och scenen var svårslagen, en hög bergsknalle med vida vyer över det vackra landskapet. Grill blev det inte av förklarliga skäl men kall majskolv var också gott. Och badet var gudomligt, och Alligator Gumbo också, som spelade där.

 

Sommaren 2018 spelade också Mats Klingström och jag i Antens kyrka utanför Alingsås. Vårt återupptagna samarbete fortsätter, det känns roligt! Det blev sånger av både Mats och mig, några fina översättningar som Mats har gjort och vidunderligt gitarrspel av Klingströms hand. Den fina kyrkan var fullsatt, tack alla som kom denna varma sommarkväll!

MatsChristinebildbeskuren

Låtskrivande och annat skrivande pågår. Jag gör mindre spelningar själv emellanåt. Och givetvis finns samarbetet med min vän Simon Ljungman kvar – vi har alltid planer på gång.

 

Övrigt

Underverk – skiva och skivbok som kom i slutet av 2014 finns att beställa här på hemsidan, tillsammans med övrigt material som jag producerat under 2000-talet. Gå in på Beställ!

Och antologin Sånger från Jorden från Skörda förlag, där jag medverkar med två dikter, den finns att ladda ner som pdf nu, här

Jag jobbar gärna med låtar och texter, så hojta om du behöver material. Och jag drömmer om fortsatt samarbete med körer!

Hör av dig på christine.hellqvist@gmail.com om du vill boka eller diskutera något.

 

 

Comments are closed.