Om mig

Mångsysslare är jag, mest inom musik och kultur men också inom miljö och hälsa. Så har mitt liv kommit att te sig.

Numera är jag frilans och jobbar med lite av varje – är öppen för nya utmaningar inom skrivande, leder skrivarcirklar osv – se under de flikarna!

Under 2016 startade ett nygammalt musikaliskt samarbete med Leif Brandin, Göran Berg och Guran Blomgren och vi har förstärkts med Bengt Kristeberg på trummor och Martin Corneliusson, bas. Americana är det som gäller – John Prine startade vi med men nu innehåller programmet allt från Willie Nelson till Emmylou Harris och The Byrds.

Jag spelar också gärna, ofta tillsammans med den gode Simon Ljungman, det är bara att höra av sig – konserter, inramning av konferenser och möten mm. Även andra samarbeten finns.

Jag ser det som hedersuppdrag att sjunga vid speciella tillfällen, som bröllop, dop, namnkalas och begravningar.

Körprojekt har jag varit involverad i under senare år – några av mina sånger har arrangerats för kör och så har vi gjort konserter tillsammans. Något av det roligaste som finns – gärna mer sånt!

BAKGRUND

I Kortedala växte jag upp, fortsatte till Hisingen innan jag flög ut från barndomshemmet, vidare några varv i Göteborg, sen till Alingsås i många år, en liten tid i Stockholm och så tillbaks till min hemstad. Nu bor jag på Masthuggsberget – ser hela min barndom härifrån!

Jag har skrivit så länge jag kan minnas, och med stor glädje – historier, dagböcker, dikter, och senare sånger. För sjungit har jag gjort lika länge som pennan löpt över papperen. På 80-talet kombinerades de två och det blev låtar, först till gruppen Trasiga Änglar och senare som soloartist.

Efter att ha utbildat mig till sjukgymnast (jag tränade gymnastik under hela tonårstiden) och jobbat i det yrket i tio år, hoppade jag av och började arbeta på en tidning. Kom in på Journalisthögskolan, gick en dryg termin, men slutade i förtid av familjeskäl. Jag fortsatte jobba som frilansjournalist, och med information, var tillbaks som sjukgymnast några år till, men sedan startade föreningen som nu heter KulturUngdom och där har jag arbetat i många år. Sommaren 2012 avslutades den epoken och sedan dess har jag arbetat med kultur i Uddevalla Kommun och som konsulent på Kultur i Väst. Numera har jag basinkomst i form av (usel) pension och frilansar som skribent, skrivledare och musiker.

MUSIKEN OCH BÖCKERNA

Parallellt har det egna skrivandet och musiken funnits, mer eller mindre i olika perioder. När min älskade livskamrat Roger dog 1996 grep jag pennan som en livlina och det blev en platta, Sorgfågel och en bok, Ur det svarta.
Ur det kom också goda samarbeten med musiker som Christer Jonasson, Mats Klingström, Maria Blom m fl. Tänk att jag fick stå på scen med FJK som vi lyssnade så mycket på under Trasiga Änglar-tiden!
Livet tar underliga vägar. Som när Ulf Lundell ringde en kväll 1988 och undrade om jag ville köra på hans dubbel-CD Evangeline – surprise!
Nu har jag gjort tre cd till, Guldstoft, Ekon i det tysta och Underverk med tillhörande skivbok. År 2010 kom boken Om kärleken till livet på en vidunderlig planet, 2019 släppte jag boken om mamma och mig, Dotter hennes, och Jordeliv – helig vrede och varsamma visioner finns som pdf under Beställ/Läs.

SKRIVANDET

Jag har kvar kärleken till skrivandet också och har utvecklat den genom att leda skrivarcirklar, skrivarhelger och yoga- och skrivarhelger tillsammans med min gamla fysioterapeutkollega Lena Thorselius, som nu är lärare i mediyoga. Dessutom vill jag erbjuda annan hjälp med texter av olika slag.
Jag tror på pennan mot papperet som ett sätt att sortera, att läka sig, att finna det som pågår inuti och befästa det genom att skriva flödande, utan att värdera.

Vi bär alla kreativitet i oss, alla, alla! Vi är nämligen människor.

Comments are closed.