Ny tillvaro


Första dagen på resten av mitt liv  – sliten fras, men den känns rätt idag. Närmast bakom mig har jag en fantastisk kursvecka på Hellidens folkhögskola – skrivande och qi gong – ledd av de goda och kunniga Elisabet Norin och Margareta Svantesson. Den ledde förstås också till fina möten med nya människor, man kommer varann nära i skrivandet. Och i stillheten under qi gongen.

Känns gott att ha de där dagarna att vila mot nu, när en tid väntar, då jag styr mina dagar mera själv. Den 6 december arrangerar vi konferensen Att skapa en skapande skola i Uddevalla och det ska bli mycket spännande att arbeta med den. Men en del annat blir det också nu i höst och vidare framåt. Skrivarcirklarna är på väg att fyllas – vill du vara med på en sådan, hör av dig på mejl! Jag kan fixa en cirkel till om de två som är igång inte räcker. Och jag hoppas förstås på mer musik i olika former!

Det är kanske nu det visar sig vara bra att ha gjort lite av varje i livet. Även om det kan verka lite knepigt att kunna tänka sig att kliva in och göra reportage, men också att spela, hjälpa till med texter till hemsidor och ansökningar, ge hälso- och rörelsetips, någon trädgårdsterapiövning och kanske en liten nack&ryggmassage (är ju sjukgymnast, takterna sitter i). Och behöver du en projektbudget, let me know!

Ett långt liv, mycket har hänt, en massa olika saker har jag gjort – jag var visst en sån där projektperson innan det blev modernt…

Fick jag önska, och det får jag, så kan jag brukas, tillsammans med andra, innan jag drar, till att kliva ur konsumtionsmodellen av människan och istället – odla! Odla, både det kreativa inom oss, och direkt i jorden; peta ner frön på alla möjliga ställen och låta dem gro.

Så gör vi. Det kan börja idag.

Leave A Comment