Ljus i mörkret


Månen står halv över landen, lyser höststarkt, höstmåne, tröstmåne, den följer oss när vi snurrar in i vintern. Den följer oss, vad som än händer. Vi bor i rymden. Vi är del av.

Igår såg jag Vetenskapens värld i SVT, det handlade om vårt inre universum och alla mer eller mindre välvilliga kamrater vi hela tiden har på oss och i oss. Små små mikrober överallt. Småäckliga animerade bilder av den första invasionen som den nyfödda utsätts för – men behöver, visar det sig. Det kryllar och krälar av bakterier, virus, svampar och goa grejer. Vadå ensamhet? Inte bara träden och allt synligt liv finns vi i, vi har verkligt nära vänner hela tiden. Också ett ljus i mörkret, även om somliga kan attackera ibland…

Nästa lördag, den 25 oktober, hålls en konsert på Storan med den rubriken; Ett ljus i mörkret. Först kan en tända marschaller i Bältesspännarparken, för de som inte längre är här och som vi saknar så mycket. Sedan går vi in och ägnar oss åt musik.

Det är SAMS, en samarbetsorganisation för anhörigföreningar, som arrangerar. Oförtröttligt arbetar människor som genomlevt sorg med att stötta andra i liknande situation, det är vackert. Det är ett ljus i mörkret, verkligen. Jag har deltagit med mina låtar på några tidigare arrangemang. Vid ett tillfälle stod vi på Götaplatsen och spelade, Maria Blom och jag och nedanför trappan stod de som gått fackeltåg Avenyn upp. Det var höst. Det var kallt, vi hade halvvantar och huttrade oss igenom två sånger. Basisten Magnus Rosén var med också. Han huttrade inte alls, han spelade bas i tio minuter utan halvvantar, leende!

Den 25 oktober är vi inne i Storans varma salong – Simon Ljungman, Susanna Brandin, Daniel Lemma, kvartetten I rörelse och jag. Och så kommer Petra Lundin, den underbara cellisten att vara med också. Välkomna in! Biljetter finns att köpa på Storan, biljett@storateatern.se

PS Nästa gång vi spelar är det releasekonsert och fest på Amandas Teater, Nordostpassagen 61C i Gbg. Den 12 december. Då blir det Underverk – skivan och boken! Kryssa kvällen.

PS2 Bilden med den lilla cirkeln av gräs är från Helgumannen på Fårö. Jag hade lyckan att vara på den magiska ön och rida islandshäst med vännerna Mats Klingström och Solweig Linde för några veckor sedan. Vi snackar magi här.

Leave A Comment