Jorden vi lånar


Så heter min nya blogg! Den är tänkt att handla mer uttalat om mat, klimat, odling, miljö, natur. Jag har ju skrivit en hel del om det här på hemsidan också, och det lär väl slinka in även i fortsättningen, men jag är verkligen angelägen om att dela med mig av det jag hittar, läser, ser, hör, oroas av och inspireras av kring den här vidunderliga planeten. Kanske kan en blogg med direkt fokus locka fler att ta del av den. Välkommen dit också – jordenvilanar.blogspot.se

Och just nu är den här pärlan i rymden, som vi lånar en stund, som allra ljuvligast, i alla fall här i nord. Körsbärsträden blommar rosa mellan betonghusen på Nordostpassagen, nästan alltför vackra mot de grå, dumfula väggarna. Järntorget porlar och blommar också, i milt rosavitt. Nedanför mitt fönster är det plötsligt grönt, det har slagit ut nu. Nu! Nu är det! Nu gäller det att mata ögonen, andas in liv igen.

En förunderlig, solig morgon i maj och jag har sprungit en liten vända, ackompanjerad av koltrast och bofink. Vemodet håller sig undan, det bidar sin tid. Snart ska jag fika med dotter Johanna i Haga. Det blir inte mycket bättre än så här.

Leave A Comment