Januariljus


Snart är den slut, den längsta och mörkaste månaden. Thank god. Maxat Göteborgsväder igår när vi gick mellan Bergakungen och Korsvägen; motvind och tätt vått kallt regn rätt i plytet. Men inne i salongen var det klokskap, helig ilska, myternas död, passionerad tro på öppenhet och på barns storhet och berättandes kraft. Martina Montelius och Susanne Osten och journalisten Jack Werner med flera. MIK-dag var det, en konferens om media- och informationskunnighet, arrangerad av min nya arbetsgivare Kultur i Väst. Grymt intressant alltihop. Dagen avslutades med film, så rätt i dessa festivaltider och så rätt överhuvudtaget – Min lilla syster. Av Sanna Lenken. Se den.

Mer januariljus, från morgonnyheterna: Den sargade staden Kobane verkar befriad. Obama vill stoppa oljeindustrin i Alaska (han vågar lägga lite kloka förslag nu, tycks det). Ekologiska varor säljs som aldrig förr, ökning med 38 procent (fast fortfarande bara knappt sex procent totalt, kom igen!!!).

Och du, har du en lucka mellan filmerna på GFF eller överhuvudtaget en ledig stund nu på lördag kl 15 och är i närheten av Göteborg – kom till fina bokkaféét Lohrs Pocket MedMera på Kapellplatsen vetja! Simon Ljungman och jag pratar Underverk, berättar om hur det hela blev till och spelar några låtar från albumet. Välkommen!

Förhoppningsvis strösslar vi lite varmt ljus över januaris sista dag.

Comments
2 Responses to “Januariljus”
 1. Henning Simonsson skriver:

  Hej Christine & Simon,
  Det är lite synd att jag inte kan komma för att lyssna på Er två, ”Underverk”.
  Inês berättade om Er och visade Er bok. Så jag gick ut på nätet och…
  Jag tycker då att det är synd att Ni har blockerat Youtube för det senaste Ni gjort som är mycket bra, (vilket jag upptäckte med hjälp av Spotify & Itunes).
  Hälsning
  Henning S

 2. Christine skriver:

  Hej Henning! Ja, det var synd att du inte kunde komma, det blev en fin stund med massor av goda människor på plats.
  Vet inte varför Youtube är blockerad, ska undersöka saken!

  Hälsningar Christine
  PS Nu har Ines fått min skiva, så nu kanske du får höra den på bokkaféet också! Och Underverk – skiva och bok – finns att köpa där.

Leave A Comment