Hus med ögon och en oslagbar musiker


Nu har jag varit i Rumänien. I Transsylvanien. Det var premiär. I fina staden Sibiu var det stor internationell Imaginefestival i helgen med 6000 i publiken, stor scen på Piazza Mica och Gustaf vann! Gustaf Lindstein Modin, lägg det namnet på minnet. En ung man som bara ÄR musik, en del människor är ju det. En 20-årig singer/songwriter som har rötterna i jazz och funk och som skriver fantastiska låtar. Ujujuj. Grattis och lycka till, säger jag.

Sibiu är en medeltidsstad med hela fyra ringmurar och husen har ögon. Det har alla hus på sätt och vis, men inte sådana här. Takkuporna smyger mjukt över de gamla tegeltaken, mandelformade ögon framträder och de är väldigt uttrycksfulla.

Vi vandrade runt och tittade på dem och hundarna, tog en och annan väldigt billig Ursus, handlade lite, njöt av sommarvärmen, och led med de förtorkade parkerna och träden – det har varit en het sommar i Rumänien.

Och så höll vi workshops, Maria Blom och jag, om Safe Sound. Öronskydd. Hörselvila. Och jag workshoppade om jämställdheten på musikscenen också. Viktiga saker. När man blir skraj inför sånt är det bra att tänka så – det är ju viktiga saker och att de lyfts fram är grejen. Oavsett vem som gör det. 

Leave A Comment