Höstmåne


Vildvinet som klättrar intill trappan upp mot Eldaregatan är sådär överjordiskt vackert. Igen. Nyss var det färskt och ljusgrönt, nu flammar det i rött. Och jag har blivit lite kompis med mördartrappan, som jag kallat den hittills. Den är fortfarande inte kul om händerna är fulla med Fram-matkassar, då blir det 60-bussen, men den har blivit en ok avslutning på springrundorna. Går mest, men kan drista mig till några hastiga steg också. Lite tråkigt med alla backar hemåt, trappan koncentrerar det hela. Tjoff, uppe.

Vad mer för glädjeämnen i dessa tider av Greenpeace-anhållanden, mesiga klimatsatsningar i budget för de rikas ytterligare utvecklande, nazistmord på hiphopare i Grekland, fortsatt katastrof i Syrien och supertyfon på väg in över Taiwan?

Jo, fullmånen som majestätiskt höjt sig över staden under några välsignade kvällar. Att drömma under, att meditera till – vet ni att det mediteras över hela världen för Moder Jord varje fullmånekväll kl 20?

Jo, i min lilla värld; att dottern flyttat till Masthugget och bor bara fem minuter bort!

Att sonen har fått arbete! Att bonusdottern också fått nytt jobb och trivs!

Att några nya låtar kommit till, jag fångade dem för ett par veckor sedan och det är oslagbart underbart och märkligt. Att musiken finns. Att pennorna raspar igen i mitt vardagsrum när skrivarna samlas på torsdagskvällar. Att det är cykeldemonstration idag. Att vi ska göra soppa imorgon på odlarkollektivet, av våra fina grönsaker, och bjuda folk som åker runt och tittar på andra stadsodlingar. Att stadsodlandet ökar och att Klara Hansson på Stadssallad visar oss vilka vilda växter som går att äta. Att nättidningen OM Omställning finns och att jag får skriva i den.

Vill glädjas. Måste glädjas. Också. Under höstmånen.

Leave A Comment