Härligt är det


Och så kom då våren, med ljummare vindar; långkalsonger av, vinterjacka bort. Huttrade något igår i Alingsås och häromkvällen på permakulturkursen i Högsbo, men det kan inte hjälpas. Nu får det vara nog med tjocka kläder. Scillan blommar, vitsippsbladen syns och när vi cyklade hemåt från kursen steg kroppstemperaturen snabbt.

För cykeln är framtagen, pumpad, smord och batteribytt, min kära Lilly står på gården igen! Förra året trampade jag inte en enda meter, tyckte det var för jobbigt med bergsbestigningen. Men nu jädrar har tanten jobbat upp benmuskler och flås såpass att hon klarar fler backar, om än inte hela vägen upp. Tack, joggingturerna! Och det är bra med hojar, de kräver så lite. Några tryck på oljeflaskan och vi är igång. Inga bilservicar som kostar 6000 spänn utan att nåt annat än oljefiltret är bytt. Hu vale.

Fredag! Sonen är firad, igår var det 32 år sen han kom och gjorde livet stort och rikt. Dottern är på äventyr i Californien. Bonusdottern med den ljuvliga trädgården och de konstnärliga händerna brottas med omställning till vegankost och spelar gitarr. Vi har det fint. Hör du det, Roger!

I afton kommer vännerna – 39 år sedan jag lärde känna dem, alla finns och ikväll knör vi in oss i mitt kök. Lilly ska få bära hem mat och dryck om en stund.

Comments
One Response to “Härligt är det”
  1. gastrom54@gmail.com skriver:

    Det maste vara 1974 , da borde jag vara en van

    M v H

    Han Du Har varit forlovad med

Leave A Comment