En förvirrande tid


Tillvaron är fascinerande. Livet består av så mycket, på så olika nivåer att man kan bli helt förvirrad. Medan arga kockar och idoler och bönder som söker fruar huserar på tv, och besvikna män pratar om sportförluster som om de vore världskatastrofer, medan ens dagliga oro kan bestå av att inte ha rätt märke på brallorna eller tillräckligt häftig mobiltelefon eller platt-tv som är stor nog – så står våra förutsättningar att fortleva här på denna vidunderliga planet på spel och smarta förhandlare förbereder sig för att inte lova mer än nån annan på klimatmötet i Köpenhamn.
Medan vi (nä inte jag) snart beger oss till butiken och handlar skinka och prinskorv, snyggt inslagen i plast, så trängs levande grisar i förfärliga köttfabriker. Vilket upprör mångas känslor- heja Djurrättsalliansen som avslöjat eländet. Men nog skall skinka köpas och helst skall den vara billig. Som om det inte hängde ihop.
Medan jag lyxfunderar och blir otålig över att det tar så lång tid att byta till mig en annan fin lägenhet, i trevligt område, så trängs människor under bedrövliga förhållanden, eller har ingenstans alls att ta vägen.

Det gnisslar, de är ostämda och disharmoniska, the soundtracks of our lives. Men här är vi och vi bär alltihop i oss – storheten, misstänksamheten, empatin, rädslan, värmen, stoltheten, längtan efter varann och kampen för att överleva. Vi får se vad av allt detta som vinner. Mycket står på spel precis just nu. Det är en intressant tid att leva i.
Förvirrande och skrämmande, men intressant.

Comments
One Response to “En förvirrande tid”
  1. Koldioxidexperiment skriver:

    >Helt sant. Det är en intressant tid vi lever i. Hisnande på något sätt.

Leave A Comment