Det här är bra


Någon god makt höll sin hand över Majorna idag – sol och vind när den årliga Megaloppisen drog in. Majornaborna hade rensat skåp och vindar, blev säkert av med en del de inte behövde. Och andra vandrade hem med för dem nya kläder, med diverse spel i lådan på barnvagnen, med stolar och lampor och dukar och tallrikar. Rotation på grejerna. Det är bra. Det finns så mycket saker, Jordens resurser skulle kunna få vila ett bra tag innan allt det jag såg idag på Kaptensgatan, Amiralitetsgatan, Allmänna vägen och Slottskogsgatan och allt vad de heter, innan det är utslitet och vi är tvungna att göra nytt. Majorna levde upp till epitetet ekologisk stadsdel idag.

För mig blev det så mycket saker och folk att jag inte hittade nånting, men sån är jag. Jo, en sjal, vid  ett litet ensamt stånd på Godhemsgatan, det blev det. Den var vacker, den får hänga på väggen här i väntan på bistrare vindar.

För nu är det försommar och nu har det börjat växa det i Silverkällans odlarkollektiv, också en ekologisk del av Majorna! Som jag får vara med i. Fantastiskt.

Hösten känns långt borta.

 

Comments
One Response to “Det här är bra”
  1. Jon Magnusson skriver:

    Verkar som du hade en härlig dag i Majorna mor. Härligt att se att det börjar växa grönt i odlarkollektivet också.

Leave A Comment