Det bästa


Det bästa just nu:

Olle. Tio veckor, de mjukaste kinderna, händer som snart börjar förstå sin förmåga, ett leende som öppnar hjärtat och ögon blå som scillorna i Allén.

Våren. Mirakeltid, bofinkstid, snödropps- och krokustid. Plockade små små kirskålsblad till salladen igår, det här är perioden då en till och med älskar kirskål.

Camino. Tidningen som kom i veckan och inspirerar varje gång. Läs reportaget om växtätning på frammarsch, Vegan Friendly-märkningen och om nudge – knuffen som ibland betyder så mycket. Och, på tal om bra tidningar: OM Omställning, där jag själv bidrar med reportage och krönikor ibland.

Tips på nätet. De kan föra en hur långt som helst. En jädra massa elände och galenskap finns där förstås, men också hemsidor som Stellan Tengroths. Klokskaper. Filmer att titta på – jag har just sett en mycket intressant på urplay.se, Hållbarhetens gräns. Den bygger på boken som skrevs redan 1972, Tillväxtens gränser, som vi alla, speciellt makthavarna, borde tagit till oss. Då. Istället mer av samma, business as usual, boken hånades och sågades av ekonomer och presidenter. Nu har vi slarvat bort 42 år.

Musiken och skrivandet. Som alltid. I olika former. Njuter av att veta att vi kommit igång med nästa platta, att vi ska fortsätta i sommar, att det finns musik och ord som vill komma ut och som får det. På tal om musik, har du inte sett Jills veranda, gör det. Finns ännu en tid, alla sex avsnitten, på SVT Play. Längesedan jag hörde så många människor tala så engagerat och positivt om ett tv-program. Kvalitet. Tack för det.

Leave A Comment