Böckerna

Min första bok Ur det svarta är baserad på dagboksutdrag och lyrik som jag skrev ur mig under de två tunga åren efter att min man Roger Magnusson dog. När jag läste igenom allt jag skrivit under den tiden kände jag att en del av det kunde vara del av en berättelse om sorg som fler kanske kunde känna igen sig i. Därför gav jag ut den här boken, och är glad över att många uppskattat den.

Om kärleken till livet på en vidunderlig planet (Instant Book) är en slags betraktelse över hur vi lever våra liv här och hur vårt upptrissade livstempo avspeglar sig i själva jordens tillstånd. Att det kanske inte behöver vara så. Att det antagligen inte går att ha det så. Jag ville berätta om min stora kärlek till livet här, ville berätta om varsamhet och kreativitet, om maten vi äter, om ämnen vi utsätts för, om energin, om klimatet, om den framtid som förhoppningsvis finns.

Den 12 december 2014 släpptes min tredje bok, med skiva till! En skivbok, alltså. Underverk heter den. Den är sammanlänkad med plattan men tar ut svängarna lite mer än vad tio låttexter kan göra. Det är mycket vinter. Det blir mycket New York och Göteborg och människans vandringar. Det är minnen från road trips. Det är kärlek och vänskap. Det är låttexter med ackord. Och underbara bilder, de flesta av mästaren Patrik Gunnar Helin.

Nu skriver jag för fullt och har färdigställt en uppföljare till Om kärleken.., kallad Jordeliv – om helig vrede och varsamma visioner. Skickar runt den till förlag just nu. Jag har också skrivit en liten bok med brottstycken ur min mors och mitt liv – Dotter hennes. Även den är på rundresa på förlagen. På något sätt kommer de att komma ut.

Jag har nu gett mig på något nytt för mig – en roman. Eller om det blir en trilogi, det känns så. Spännande är det att beträda nya marker. Allt mitt flödesskrivande, som jag arbetat med ihop med mina skrivare på cirklarna, har öppnat mina egna kanaler också.

Comments are closed.