Blommor och kärlek


Det låter som att ställningsbygget håller på att starta. Jag kan ha fel, ljuden nerifrån stan kommer nära ibland, men det ska i alla fall byggas en sådan, står det på en lapp i trappuppgången. De gamla träkåkarna ska målas och fönstren ska kittas om. Fint, det. Det här kvarteret, Flaggspelet, är visst byggt 1939, så de har varit med ett tag. Husen står på randen till stupet ner mot Jungmansgatan, det var nog en utmaning att bygga dem.

Varje gång jag vandrar hemåt eller åker 60-bussen och kikar upp mot berget välsignar jag detta, tänk att jag får bo här! Det är precis två år sedan nu som jag flyttade hit med hjälp av goda vänner, min tappra syster med man och son, och barna, förstås. Det var ett slit, men å, så glad jag var när allt var inknökat i rummen och på vinden.

Det är som en förälskelse som håller i sig att bo här, trots att jag inte står förhäxad framför utsikten varje dag längre. Men jag tänker att det är väl en bra form av kärlek; att slås av det förunderliga ofta, ofta, även om man inte är galen av lycka hela tiden.

Mer sånt! Även i mänsklig form. Skulle ju vara fint.

Syrenerna blommar på gården och det står några krukor med timjan och rosmarin utanför dörren. Paradis i Masthugget. Och på lördag är det dags för Almakören med bl a mig som gästartist att sjunga i Botaniska kl 13! Kom dit, vetja! Eller ge dig ut till Lärjedalens trädgårdar på söndag kl 16, då blir det konsert där! Blommor & kärlek är rubriken. Flera av mina låtar är med. Jajamensan.

Leave A Comment