Beställ/Läs

Bok: Ur det svarta

Min allra första bok, Ur det svarta, består av dikter och dagboksutdrag, skrivna under de två åren som följde efter att min allrakäraste Roger hastigt dog 1996.
Det är texter som kommer direkt ur sorgens mörker och ljusets återkomst och speglar den berg- och dalbana som ett sorgearbete ofta är. Denna version är något uppdaterad i för- och efterord.

Ladda ner som PDF (8.3 MB)

Bok: En samling låttexter - work in progress

Många sånger har det blivit under åren. De som finns inspelade har jag samlat här, i form av texter. Både från allra första LP:n med Trasiga Änglar (finns på Spotify) och album och singlar som jag gett ut i eget namn. En liten katalog, som förhoppningsvis kommer att fyllas på. Work in progress.

Ladda ner som PDF (273 KB)

Bok: Jordeliv

Den här boken kan betraktas som en slags fortsättning på Om kärleken till livet på en vidunderlig planet, men mer renodlat kretsande kring klimat, natur och vår roll på Jorden. Den kommer inte att tryckas och jag har tidigare lagt ut den kapitelvis på bloggen. Här finns nu alla texterna samlade att ta del av med ett klick.

Ladda ner som PDF (33 Mb)

Bok: Dotter hennes

Det här är en kortfattad stark berättelse om Sonja på Bötta, född 1919, uppväxt i Fengersfors i norra Dalsland. Hon som blev Sonia Hellqvist. Och om mig. Dotter hennes.
Jag har växlat mellan våra liv för att jämföra hur det var att vara barn och ung på 20-30- talen och på 60-70-talen. För oss. Mamma och mig.
En berättelse om klass och kön och begränsningar, om växande, musik, kärlek och sorg.

Pris: 100 kr

Bok: Om kärleken till livet på en vidunderlig planet

Varsamhet och förundran, miljö, mat, kärlek, hälsa och kreativitet. Det är vad den här boken handlar om. Patrik Gunnar Helin har gjort omslaget. Den är slutsåld, så nu finns den här att läsa som pdf. Med passmärken och allt! Varsågod!

Ladda ner som PDF (1.7 Mb)

Skivbok och CD: Underverk

Tio låttexter har sina begränsningar. Därför fick det bli en skivbok, där texterna finns med, tillsammans med ackord. Och plattan sitter på insidan pärmen.
Boken innehåller också många bilder och dessutom betraktelser kring kärleken – till Christines favoritstäder Göteborg och New York, till vänner, till mannen som försvann, till djuren, träden, till livet. Till Moder Jord, som vi behandlar så illa. Där finns också historier kring plattans tillblivelse, inklusive den obefintliga råttan i Nacksving…

Pris 100 kr

CD: Underverk

Det är pop, det är stort, det här albumet tar ut svängarna. Åter har Christine och Simon Ljungman samarbetat och det hela startade i New York med låtskrivande och lite inspelningar, som senare byggdes på i Göteborg och Nacksving studios. Simon har producerat och arrangerat och skrivit musik till två av sångerna. Två har de gjort tillsammans. Det övriga står Christine bakom och texterna är som vanligt hennes.

Pris 70 kr

CD: Ekon i det tysta

Det är akustiskt, ofta lågmält, ibland virvlande iväg mot pop och country, triggat av Simon Ljungmans gitarrspel. Det är vackra sångstämmor, cello och fiol. Texterna rör sig längs en slags grön tråd. Flera bär en bultande oro för vårt sätt att leva här på Jorden, andra handlar om de spår livet sätter i hjärtat och om den kärlek som överlever vintrar. Simon har producerat, arrangerat och skrivit musiken till en av låtarna, de övriga tretton står Christine bakom.

Pris: 70 kr

CD: Guldstoft

Guldstoft - omslag

Släpptes 2003 och fick fina recensioner, bl a i Svenska Dagbladet

Pris: 70 kr

Comments are closed.